Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bátran és tisztességgel teljesítette feladatait a központ

Szöveg: Nyulas Szabolcs |  2015. július 2. 9:08

Szakértelemmel, bátran és tisztességgel teljesítették feladataikat az elmúlt egy évben az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ munkatársai – mondta Szilágyi Csaba ezredes június 1-jén szerdán, a központ csapatünnepén a fővárosban.

A központparancsnok az ünnepi állománygyűlésen hangsúlyozta: embert próbáló esztendőt zárhatnak le és sokszor erőn felül végezték munkájukat. „Az alakulat parancsnokaként nem kis büszkeséggel idézhetem fel önöknek az elmúlt évben végrehajtott feladatokat. Visszatekintve az esztendőre, amely a Magyar Honvédség életében is komoly változásokat hozott, a megújulás, a megfelelés és az újrakezdés szavak jutnak eszembe először" – mondta.

1595996744

A parancsnok a kiválóan végzett feladatok között megemlítette az afganisztáni és a balkáni missziós szerepvállalást, valamint a külföldi és a hazai gyakorlatokon való szereplést. „Jártak kollégáink Mongóliában, Olaszországban, több alkalommal Hollandiában, Németországban és Lengyelországban. Az elmúlt 12 hónapban kétszer is sikeresen bonyolítottuk le a hollandiai NATO CIMIC Kiválósági Központtal közösen a NATO Civil-katonai Együttműködési harcászati és törzstiszti tanfolyamot" – emelte ki Szilágyi Csaba.

Szólt arról is, hogy már évek óta végzik a különböző külföldi szerepvállalásra jelentkező állomány felkészítése a műveleti területről, kulturális tudatosságról, illetve tárgyalástechnikai sajátosságokról. A saját állomány felkészültségére is nagy figyelmet fordítanak, a Koszovóból hazaérkezett parancsnok és a beosztottak adják át a megszerzett ismereteiket és tapasztalataikat a kiutazó váltás részére.

1595996744

Ezek mellett pedig folyamatosan készítettek médiaelemzését, valamint az Ukrajnában kialakult kritikus helyzet miatti médiafigyelést is. „Minden szerénység nélkül állíthatom, hogy a CIMIC és PSYOPS képességek nélkül a modern haderő ma már elképzelhetetlen lenne. Ez azonban komoly felelősséggel jár, megkívánja a folyamatos szakmai fejlődést, a képességeink elfogadtatását, mind a Magyar Honvédségen belül, mind a civil lakossággal" – hangsúlyozta a parancsnok. Az állományhoz szólva megjegyezte, hogy a következő év sem lesz könnyebb az eddigieknél, de küldetésüket továbbra is a legjobb tudásuk szerint kell végrehajtaniuk.

1595996745

Fotó: Dévényi Veronika