Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Hazámat szolgálom!” – Katonai eskütétel Kaposváron

Szöveg: Löbl Eszter hadnagy | Fotó: Lantos József főtörzsőrmester |  2020. május 15. 16:54

Ünnepélyes katonai eskütétellel zárult a hat hetes alapkiképzés Kaposváron, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrednél május 14-én.

1596079297

A kaposvári alakulatnál április 4-én kezdődött az alapkiképzés a szerződéses legénységi állományú katonák számára. A járványügyi veszélyhelyzet ellenére 21-en teljesítették sikeresen a hat hetes felkészítés kihívásait és sajátították el a katonai pálya megkezdéséhez szükséges elméleti, valamint a gyakorlati ismereteket. Az eskü szövegét Ilyés Zsolt közkatona mondta elő társainak.

Gavlik Péter ezredes, az alakulat parancsnok ünnepi beszédben köszöntötte a katonákat, gratulált az alapkiképzés sikeres teljesítéséhez, majd sok sikert kívánt az esküt tettek katonai pályafutásához.

1596079297

Az alapkiképzésen nyújtott kiemelkedő teljesítményéért két újonc emlékérmet, két kiképző pedig ajándéktárgyat vehetett át.

„Önök a katonai élet nehéz és rögös útját választották, de nincs dicsőbb hivatás, mint a hazát szolgálni!" – az esküt követően ezekkel a szavakkal bocsátotta útjukra katonává érett beosztottjait Hadházy László hadnagy, a kiképző század parancsnoka.

Az esküt tett katonák pénteken már meg is kezdték szolgálatukat anyaalakulataiknál.

GALÉRIA