Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Negyvenéves a Honvéd Kulturális Központ

Szöveg: Nyulas Szabolcs | Fotó: Tóth László |  2019. október 11. 9:39

Gálaműsorral köszöntötték az őszt és az idén 40 éves Honvéd Kulturális Központot október 10-én, csütörtökön a fővárosban. Baráth Ernő dandártábornok, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoka a honvedelem.hu-nak azt mondta: az intézmény sokat tett az elmúlt évtizedekben a kulturális értékek közvetítésében, s hozzájárult a hazafias neveléshez is.

1596069951

Látványos showműsort adtak a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ épületében a Budapest Táncművészeti Stúdió, az Ékszer Balett és a Kamarabalett Társulat táncosai, akiket a Mugunghwa táncegyüttes koreai dob-bemutatója kísért. Az est sztárvendége pedig Gergely Róbert kétszeres EMeRTon-díjas színész, énekes volt. A mostani rendezvény a záróeseménye volt az egész éven át tartó évfordulós ünnepségnek.

Baráth Ernő dandártábornok a Honvéd Kulturális Központról elmondta, nagyon sok aktív és nyugállományú katona látogatja, ráadásul családtagjaik is kikapcsolódhatnak az intézményben. „Úgy gondolom, rengeteg olyan aspektus van, ami miatt szükség van a Honvéd Kulturális Központra, és szerencsére nagyon népszerű, amit jelez a nagy kihasználtsága is" – fogalmazott. Az ünnepi programsorozat egy színvonalas gálaesttel kezdődött májusban, ahol a központ partnerei mutatkoztak be, majd ezt különböző kulturális rendezvények követték.

 

1596069951

A helyőrségi gála fontos társadalmi esemény, amely mindig két részből áll: az est elején a már felsorolt műsorokat mutatják be, majd ezt követi a vacsora, amelyet a honvédség katonaszakácsai állították össze. A katonaszakácsok ezzel a menüvel vesznek részt a jövő évi szakács olimpián – mondta a dandártábornok.

A rendezvényen Baráth Ernő dandártábornok emlékplakettet adott át a kulturális központ munkatársainak és támogatóinak az intézmény fennállásának 40. évfordulója alkalmából.

GALÉRIA

Címkékkultúra