Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Országos hadisírgondozó munkával emlékeztek meg a katonahősökről

Szöveg: Triznya Arnold főtörzsörmester | Fotó: MH HFKP, MH KIKNYP, MH 2. TVE, MH 6. TVE |  2019. november 9. 9:16

Október végén az ország egész területére kiterjedő hadisírgondozó munkát végzett az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred és az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred állománya.

1596071513

Az országos munkálatok 24 helyszínen zajlottak, 30 hivatásos, 14 szerződéses, 51 önkéntes műveleti tartalékos, 51 önkéntes területvédelmi tartalékos katona, 31 diák és a Budapesti Tiszti Kaszinó, valamint más társadalmi szervezetek 21 önkéntes tagjának bevonásával. A karbantartási munkálatok eredményeként 8105 hősi sír és 15 hősi emlékmű szépült meg.

A munkálatok végén minden helyszínen gyertyagyújtást és koszorúzással egybekötött megemlékezéseket is tartottak a katonai és a társadalmi szervezetek tagjai, így tisztelegve a hazánk védelmében elesett katonahősök emléke előtt.

Az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság a jövőben is tervez országos szintű hadisír- és hősi emlékmű-karbantartást, elősegítve ezzel egy száz éves hagyomány újbóli felélesztését, így erősítve a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatát.

GALÉRIA