Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakasz- és századparancsnoki felkészítés a Bocskai-dandárnál

Szöveg: Sárkány Beáta hadnagy | Fotó: Búz Csaba főhadnagy és Szalka Miklós őrvezető |  2019. december 15. 9:58

Szakasz- és századparancsnokok felkészítése zajlott az elmúlt héten az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hajdúhadházi Kiképző Bázisán.

1596073828

A felkészítés során a szakasz- és századparancsnoki beosztást ellátó tisztek számos területről kaptak átfogó képet, a cél a már meglévő ismereteik felfrissítése és kiegészítése volt.

Az egyhetes kiképzés számos témakört érintett: a kiképzési rendszer felépítését, az okmányok egységesítését, híradó ismereteket, valamint a harcászati foglalkozások és lövészetek tervezésével és levezetésével kapcsolatos tevékenységeket. Fontos, hogy a résztvevők nem csak a szakasz és század szinten történő tervezést sajátították el, hanem beleláthattak a magasabb szintű tervezési folyamatokba is. A felkészítésnek elméleti és gyakorlati része is volt, a résztvevő szakasz- és századparancsnokok az ismeretfelfrissítő képzés befejezéseként egy teszt során adtak számot tudásukról.

„A felkészítés során nagyon sok tapasztalatot szereztünk, amelyeket a feldolgozást követően a későbbiekben sikeresen alkalmazhatunk a kiképzések során. Az állomány hozzáállása nagyon pozitív volt, a célt, hogy a szakasz- és századparancsnoki állomány ismereteit felfrissítsük, látókörüket bővítsük, sikeresen teljesítettük" – hangsúlyozta Schleisz Ferenc alezredes, a dandár kiképzési főnöke.

GALÉRIA

Címkékkiképzés