Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szent Borbála napján

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2019. december 4. 14:26

Tüzéreket avattak Győrben, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél, december 4-én.

1596072854

A légvédelmi rakétások és a tüzérek fegyvernemi napja alkalmából rendezett ünnepségen felolvasták Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának közös köszöntő levelét. Hallhattuk: Szent Borbála, a tüzérek védőszentje, hitben való állhatatossága a mai honvédek számára is példa. Az elöljárók kiemelték: a győri katonák méltó örökösei a szép tüzérhagyományoknak, és az elmúlt években is bizonyították, hogy képesek megfelelni az eléjük támasztott kihívásoknak.

Kilián Nándor dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága légierő haderőnem szemlélője beszédében aláhúzta: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében felújított MISTRAL-rakétákkal idén végrehajtott éleslövészet nemzetközi szinten is komoly elismerést váltott ki.

1596072855

„A szakmai feladatok mellett az ezred a missziós szerepvállalásból is kiveszi a részét. Új feladatként jelentkezett idén – több, mint húsz év után -, hogy az alakulat alapkiképzést tartott bevonuló szerződéses állomány számára" – fogalmazott a dandártábornok.

A hagyományos tüzéravatást követően Kilián Nándor dandártábornok és Könczöl Ferenc ezredes, az alakulat parancsnoka elismeréseket adtak át. Az ünnepség díszmenettel zárult.

GALÉRIA

Címkék