Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új parancsnoka van az MH Pápa Bázisrepülőtérnek

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2019. január 29. 16:47

Január elsejétől Magasy Zsolt ezredesi rendfokozatban tölti be az MH Pápa Bázisrepülőtér bázisparancsnoki beosztását. A leköszönő parancsnok, Gangler László ezredes a Magyar Honvédség Parancsnokság Logisztikai és Gazdálkodási Csoportfőnökség csoportfőnök-helyetteseként szolgál tovább a haderőben.

A január 29-ei parancsnoki átadás-átvételi ünnepségen dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokhelyettese beszédében úgy fogalmazott: Pápa szimbolikus helyszíne a Magyar Honvédségnek, noha 2003-ban a repülőteret még a megszűnés veszélye fenyegette. „Ennek ellenére, hosszas egyeztetéseket követően a repülőteret nemhogy nem zárták be, hanem fejlesztették, ami pontosan mutatja az itteni vezetés, az itt szolgáló katonák és Pápa város vezetésének erejét és szellemiségét. Mindez kivetíthető a teljes Magyar Honvédségre: soha ne add fel, és hinned kell, hogy van jövő. Önök a semmiből építettek fel egy 21. századi szintű légibázist. Köszönjük, hogy nem adták fel" – húzta alá a parancsnokhelyettes.

1599198516
Dr. Böröndi Gábor altábornagy hozzátette: a bázisrepülőtér manapság a haderő „Ferihegye", amely kiemelt szerepet játszik hazai és NATO műveletekben. A leköszönő parancsnok, Gangler László ezredes itt kezdte pályafutását, és az ő szakmai tudása, parancsnoki kvalitása is lehetővé tette, hogy ma büszkék legyünk az alakulatra. Ennek köszönhető az is, hogy Magasy Zsolt ezredes zökkenőmentesen folytathatja ezt a munkát. Gangler László ezredes beszédében kiemelte: több mint harminc év telt el azóta, hogy frissen avatott tisztként ugyanebben a színházteremben mutatták be őt az állománynak. „Első tiszti beosztásomat követően aztán parancsnokként is szolgálhattam a bázisrepülőtéren, amire nagyon büszke vagyok. A haderő érdeke és a soha nem látott sebességű és mértékű haderőfejlesztés azonban most úgy kívánja, hogy máshol folytassam szolgálatomat, magasabb szinten folytassam tevékenységemet. Ez ugyan első ránézésre személyes sikernek tűnhet, de valójában ez az itt szolgálók sikere is. Rendkívül örömteli időket töltöttem itt, és sohasem fogom elfelejteni Pápát" – húzta alá az ezredes, köszönetet mondva az állomány valamennyi tagjának az áldozatos munkáért és támogatásáért.

Magasy Zsolt ezredes úgy fogalmazott: ez a nap igazán egyedülálló, és egyben óriási megtiszteltetés számára, hogy átveheti az alakulat parancsnoki teendőit. „Ugyancsak nagy megtiszteltetés, hogy sok éven át egy csapatban dolgozhattam Gangler László ezredessel, egymást támogatva, kölcsönösen segítve vezettük a pápai repteret a siker útján. Köszönöm a pápai katonáknak, hogy becsülettel, tisztességgel, lelkesen és motiváltan végezték feladataikat. Az előttem álló feladat nem ismeretlen számomra, de az igazság az, hogy a haderő dinamikus fejlesztésével és a biztonsági környezet megváltozásával számos új kihívásra kell felkészülnünk" – közölte az új parancsnok.

1599198517
Fotó: Gyeginszky Andor főhadnagy