Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért a hagyományőrző tábor

Szöveg: Faragó Fanny |  2017. július 1. 7:07

Immár 15. alkalommal szervezett hagyományőrző tábort a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz), valamint  a Magyar Közelharc-Kézitusa Szövetség Csobánkán, a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály támogatásával.

1596035168

Az egyhetes tábor ideje alatt a résztvevők megismerhették a második világháborús fegyvereket és harceljárásokat, a katonai közelharc és kézitusa fortélyait, valamint az alaki fogásokat és mozdulatokat.
„A tábor célja, hogy az előttünk álló rendezvényeken biztonságosan és hitelesen tudjuk bemutatni a hagyományőrző gyakorlatokat, az első és második világháború harceljárásainak megfelelően" − mondta el a honvedelem.hu érdeklődésére Jásdi Balázs hagyományőrző főhadnagy, a tagozat vezetője és a program szervezője."

„Idén harminckilencen vettek részt a programon, a táborlakók számára zászlófelvonás jelezte a nap kezdetét és végét. Az elméleti felkészítések mellett a résztvevők alaki foglalkozásokon és még számos gyakorlati képzésen vettek részt" – tette hozzá.

Az MH Altiszti Akadémia csobánkai bázisán a táborozók dinamikus, harcászati bemutatóval, valamint közelharc-kézitusa gyakorlatokkal zárták a „kiképzést" június 30-án, pénteken. A gránát-, kés- és csillaghajítás mellett, gépkarabély-formagyakorlatokat, ütés-rúgás védekezést és különböző túlélési technikákat mutattak be a „végzősök".

1596035169

„A közelharci kiképzéseket meghívott, hivatásos edzők segítségével tartottuk. Az idei tábor során kiemelt hangsúlyt fektettünk arra, hogy a résztvevők csapatként működjenek együtt és segítsék egymást a kihívások során. A középiskolások mellett nyugállományú katonák is részt vettek az ötnapos programon, így a tábor elején fontosnak tartottuk a csapatépítést. Az éjjeli harcászati menet során a résztvevőknek a sötét erdőben, kommunikációs kapcsolat nélkül kellett kivédeniük a támadásainkat és elkerülniük a csapdáinkat" − mondta dr. Zöllei Zoltán nyugállományú alezredes, a Magyar-Közelharc Kézitusa Szövetség elnöke.

Fotó: Tischler Zoltán