Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vereséget szenvedett a Mi-26-os Indiában

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2012. október 30. 16:40

Az orosz, Mi–26T2 típusú, többcélú, szállító helikopter vereséget szenvedett az India által kiírt pályázaton az amerikai Boeing cég által gyártott, CH–47F Chinook típusú helikopterrel szemben. Az indiai védelmi minisztériumból származó információk szerint mindkét helikopter intenzív teszteket tudhat maga mögött Indiában, ugyanakkor az Egyesült Államok alacsonyabb árat jelölt meg, mint Oroszország.

A hírforrás szerint az amerikaiak nem csupán a helikoptereket kínálták kedvezőbb áron, hanem a későbbiekben a forgószárnyasok kiszolgálását is olcsóbban fogják végezni. India a tervek szerint 15 darab szállító helikoptert vásárol. A szerződés lehetséges költségeit nem hozták nyilvánosságra, ugyanakkor egy Chinook árát mintegy 28, 9 millió dollárra becsülik.

Tavaly októberben India a harci helikopterek közül is az amerikait találta jobbnak, aminek eredményeképpen az indiai légierő 22 darab Boeing AH–64D Apache Longbow forgószárnyast rendelt, mintegy 1,4 milliárd dollár értékben. Források szerint az orosz versenytárs, a Mi–28N (Éjszakai vadász) 20 paraméterében tért el az indiai elvárásoktól.

Címkékpályázat