Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Akusztikus hadművelet

Szöveg: Juhász Mariann zászlós |  2017. április 15. 11:01

Közel három évvel ezelőtt egy közös produkcióban szerepelt együtt a Road együttes, valamint a Légierő Zenekar – Szolnok. A  2014. szeptemberi koncert hanganyagát mostantól már CD-n is élvezhetik a rajongók.

1596030392

Dr. Szabó Attilának, a Pallasz Athéné Egyetem szolnoki gazdálkodási kar főiskolai docensének – mindkét csapat nagy kedvelőjének – fejében fogalmazódott meg az a szokatlan ötlet, hogy a két, látszólag teljesen idegen zenei világot egy előadásban szerepeltesse a KarpArt Fesztiválon. A kezdeményezésre – amit Lamos Imre dandártábornok, a bázis akkori parancsnoka is támogatott – mindkét zenekar nyitott volt.

A fellépés előtt, a gyakorlások során az együttesek tagjai megismerték egymás zenei világát. Néhány próbát követően, a 30 fős zenekar fergeteges és felejthetetlen, telt házas koncertet adott a főiskolai kampuszon.

1596030392

A sok elismerő és pozitív visszajelzést követően valóra vált a Road együttes és dr. Szabó Attila elképzelése is, hiszen a rockbanda új albumára felkerült az emlékezetes koncert öt száma. A CD rövid idő alatt aranylemez lett. Ennek örömére – a koncert óta először – a napokban ismét találkoztak a résztvevők.

1596030393