Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egyre népszerűbbek a katonai kiadványok

Szöveg: Snoj Péter |  2019. április 27. 8:24

A katonai és hadtörténeti témájú könyvek első számú forrása, a Zrínyi Kiadó is képviselteti magát a XXVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. Az eseménynek a fővárosi Millenáris Park ad otthont április 25-28. között.

1599201753
Az idén huszonhatodik alkalommal megrendezett könyvünnepen – hazánkkal együtt – huszonnégy nemzet neves szerzőinek irodalmi munkái mutatkoznak be. A megannyi kulturális programot – író-olvasó találkozókat, felolvasásokat, dedikálásokat stb. – felvonultató fesztivál hagyományos résztvevője a Zrínyi Kiadó is. Az évről évre bővülő kínálatról gondoskodó HM Zrínyi Nonprofit Kft. munkatársai idén is különleges válogatással készültek a katonai és hadtörténeti témák iránt érdeklődők számára. Az igencsak színes palettán egyaránt találni a mai Magyar Honvédségről és a régmúlt idők hőseiről szóló köteteket. Természetesen az újdonságok bemutatása mellett a kiadó könyvterjesztésért felelős kollégái gondoskodnak a vásárlás lehetőségéről is, méghozzá említésre méltó, 30-50 százalékos kedvezményekkel.

1599201754
Dr. Isaszegi János nyugállományú vezérőrnagy, a kiadó vezetője elárulta, hogy a Millenáris Park „B" épületében található B68-as jelzésű stand kínálatában természetesen első helyen szerepelnek a 2019-ben megjelent újdonságok. Ilyen például A magyar katonai térképészet 100 éve 1919-2019 című díszkötet is, amely magyar és angol nyelven egyaránt elérhető, vagy a hasonlóan centenáriumi összefoglaló, A 100 éves az önálló magyar katonai felderítés, hírszerzés és elhárítás 1918 – 2018  című könyv. Ugyanígy kerek évfordulóra emlékezik a NATO 4.0 és Magyarország 20 év tagság – 30 év együttműködés címet viselő alkotás is, de meg kell említeni a tavaly bemutatott A Magyar Honvédség 170 éve elnevezésű összefoglaló leírást is. A Zrínyi Kiadó munkatársai azonban olyan újdonsággal is készültek a XXVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra, amelyet a rendezvényen lapozhatnak fel először az érdeklődők. A brit-magyar koprodukcióban készült A legteljesebb túlélési útmutató már megvásárolható a fesztivál ideje alatt is, és azt követően a www.hmzrinyi.hu címen elérhető webshopban is.

1599201754
Az újdonságok között megtalálni egy vadonatúj posztert is, amely mind stílusában, mind pedig információgazdagságában beleillik a korábban már bemutatott – jelenleg is kapható – légierős, páncélos, valamint hadihajós tematikájú anyagokba. Ezúttal a Magyar Honvédség kézifegyvereit ismerhetik meg a poszterek vásárlói, méghozzá az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eszközeitől kezdve egészen a mai legmodernebb, cseh licenc alapján, immáron már hazai előállításban készülő lőfegyverekig.

A kiadó kötetei és egyéb kiadványai évek óta töretlen, sőt egyre növekvő népszerűségnek örvendenek. Dr. Isaszegi János nyugállományú vezérőrnagy szerint a nyomtatott könyvekre még a digitálisan elérhető olvasmányok korában is nagy igény van, hiszen számos olyan kiadványnak lételeme a „kézzelfoghatóság". Ilyenek például a Zrínyi Kiadó saját gondozásában született dobozkönyvek is, amelyek kivehető tartalmai tapinthatóvá teszik a történelmet.

A szóban forgó könyveket és még további kétszáz kiadványt április 28-ig lehet megtekinteni és megvásárolni a XXVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

1599201754
Fotók: a szerző felvételei