Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évindító koncert Tatán

Szöveg: Petrovics Renáta |  2019. január 9. 20:04

A Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban rendezték a Vízkereszt vagy amit akartok elnevezésű hagyományos, évindító városi koncertet Tatán. A rendezvényen fellépett az MH 25. Klapka György Lövészdandár Zenekara is.

1599198008
Egy találó aforizma szerint Beethoven az a zeneszerző, aki csengőhangra írt zeneműveket. Ezúttal azonban fordult a kocka, nem a klasszikusból lett géphang, hanem fordítva: egy régi számítógépes játék zenéjéből születhetett zenekari mű: így hallhatta a közönség először a Super Mario Nintendo-játék hangjaiból készített egyveleget a Menner Bernát Alapfokú Művészeti Iskola összevont zenekarának jóvoltából.  Az iskola növendékeinek előadásában népszerű filmzenék szólaltak meg, a Szabó Imréné által vezetett Kicsinyek kórusa előadásában felcsendült a Bodzavirág, illetve A Szépség és a Szörnyeteg betétdala is. A gyermekek teljesítményét elismerő hatalmas taps magáért beszélt.

1599198009
A koncert zárásaként a tatai dandár helyőrségzenekarának zenészei brillíroztak a színpadon. Az alakulat együttese koncepciójában jól felépített, hangulatos, igazi zenei csemegével szolgált a közönség számára. Strauss művek keretébe foglalt válogatást állított össze a dandárzenekar az elmúlt évek legsikeresebb zeneműveiből, fókuszálva az Újév ünnepkörének jellegzetességeire. Az idei koncerten visszaidézték a 2014-es évi Vízkereszt-napi fellépés legnagyobb sikert aratott slágerét, Szécsi Pál talán leghíresebb dalát, a Kismadár című művet. A dal Balázs Attila hangszerelésében csendült fel, melyben egyedülálló módon a furulya szólamot Román Krisztina játszotta. A zárószámként felhangzó Búcsú-polka alkalmával pedig a szólamok egyenként hallgattak el, zenészek egymás után vonultak le a színpadról, hogy a kezükben lévő pezsgőspohárral koccintva kívánjanak minden ott lévőnek és egymásnak is boldog új évet.

1599198009
A ráadás sem maradhatott el: a méltán népszerű Radetzky- induló hangjaira a teljes zenekar visszamasírozott a színpad elé, hogy aztán katonai tiszteletadással, díszmenetben hagyja el azt. A produkciót a hálás közönség vastapssal jutalmazta.

1599198009
Fotó: Kapás Viktor István

Címkékkatonazene