Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Itt az előzetes Mel Gibson új háborús filmjéből

Szöveg: Révész Béla |  2016. augusztus 3. 18:52

Hollywood egyik legmegosztóbb személyisége ezúttal második világháborús filmet rendezett.

Mel Gibson a Braveheart, a Passio és az Apocalypto után újra rendezésre adta a fejét. Legutóbbi direktori munkája óta tíz esztendő telt el, nem csoda, hogy a szakma és a filmrajongók is tűkön ülve várják a Hacksaw Ridge év végi bemutatóját. A magánéletében időnként vállalhatatlan kijelentéseket tevő Gibson ezúttal is a hőst állítja középpontba, természetesen a tőle megszokott aprólékossággal és monumentális csatajelenetekkel körítve.

1596017481

A történet megtörtént eseményeken alapul. Demond Dosst besorozzák a második világháborúban a seregbe. ám vallási meggyőződésből nemhogy ölni nem volt hajlandó, de még a fegyver viselését is megtagadta. Társai gyűlöletétől övezve végül szanitécnek osztják be, és ennél jobbat nem is tehettek volna vele. Doss ugyanis több mint hetven bajtársát mentette meg a híres Hacksaw-gerinci csatában. Bátorságáért az elnöktől a Becsület Érdemrendet vehette át.

1596017481

Gibson mellé csatlakozott régi forgatókönyvíró-rendező cimborája, Randall Wallace, akivel már a Braveheartban és a Katonák voltunk című klasszikusban is együtt dolgoztak. A főbb szerepekben Andrew Garfield, Sam Worthington, Luke Bracey és Teresa Palmer látható majd. A film novemberben kerül a mozikba.

Címkékkultúra