Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karácsonyra készülve

Szöveg: Csordásné Nehéz Zsuzsanna fõhadnagy |  2015. december 6. 16:10

A karácsonyi ünnepekre készülve immár nyolcadik alkalommal rendezte meg adventi koncertjét a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a szentesi Református Nagytemplomban. A programra nagyon sokan látogattak el a városból.

A koncertet Fehér Csaba református lelkész nyitotta meg. A Nagytemplomi Egyházközség közelmúltban beiktatott lelkésze köszöntötte a koncert részvevőit, mesélt katonamúltjáról, és arról, hogy tábori lelkészként még Afganisztánban is szolgált. Felhívta a figyelmet az adventi időszak jelentőségére, majd mindenkinek boldog ünnepeket kívánt.

1596005147

A rendezvény első részében az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhely Helyőrségi Katonazenekar kamaracsoportjainak előadását hallhatták egy rézfúvós kvintett és egy fafúvós kvartett tolmácsolásában az érdeklődők. Ezután a negyvennégy tagú Honvéd Férfikar előadása következett Riederauer Richárd karnagy vezetésével, Hit, remény, öröm, szeretet címmel. Rahmanyinov, Schubert, Kodály, Nielsen, Adam, Bizert világhírű dalait énekelték. A kórus számára kiváló hangzást biztosított a templom tökéletes akusztikája.

A szentesi polgárok közül sokan már most készülnek a jövő évi koncertre.

1596005147

Fotó: Csóti Péter szakaszvezető