Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mesés utazáson vett részt a vásárhelyi katonazenekar

Szöveg: Tordai Kamilla |  2019. június 4. 11:30

Gyereknap alkalmából adott koncertet a hódmezővásárhelyi katonazenekar a hét elején a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. Az általában komolyzenét játszó Bessenyei Ferenc Művészeti Díjas zenekar ezúttal könnyedebb klasszikusokat adott elő.

1599203709
A Mesezene Matiné koncert a Hódmezővásárhely Helyőrség Zenekar és a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárai közös produkciójaként debütált gyereknap alkalmából. A jól ismert klasszikus dallamok alatt kivetítőn tekinthették meg a fiatalok az ismert mesék jellegzetes momentumait. A Szépség és a szörnyeteg, Az Oroszlánkirály, az Aladdin és A kis hableány mellett magyar klasszikusok is helyet kaptak, mint például a Vuk, a Vizipók Csodapók, a Mézga család, a Dr. Bubó vagy a Nagy ho-ho-ho horgász.

1599203709
Kovács István őrnagy, a zenekar karmestere elmondta: „2001-ben, amikor megalapítottam a zenekart, úgy gondoltam, hogy a katonazene híd, a haderő és a társadalom között. Tegnap és ma, ezen a hídon sétált át az a közel 700 hódmezővásárhelyi gyermek, akik végig tapsolták és énekelték az egyórás előadást."

A gyermekeknek szervezett két előadás mindegyike teltházas volt. A zenekar a nyár folyamán számos szabadtéri koncerttel, térzenével készül a dél-alföldi régió több településén is.

1599203710
A szerző felvételei

Címkékkatonazene