Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

1915. június 28.

2015. június 28. 11:16

Mára generálislátogatás van jelezve, de a sok előkészület, seprés, pucolás, rendezés mind hiábavaló, mert nem érkezik meg. Nagy megkönnyebbülésünkre kiderül, hogy az 5. század gyanús betegei nem tífuszosak, és a zárt feloldják, ezt azonban parancsba csak két nap múlva teszik, s addig a posztokat rendületlenül váltogatják a barakk körül, csak azt nem tudják szegények, hogy miért is állnak ott. Igazi muszka eset, melyet még betetőz az, hogy a legutolsó posztokat viszont egészen ottfeledik, úgyhogy azok délután két órától a következő nap este 7 órájáig állnak egyhuzamban, tehát csekély 29 óráig.

A kártyaszenvedély mind nagyobb méreteket ölt, s olyan összegről hall az ember ezzel kapcsolatban beszélni, hogy bámulnia kell. Vannak emberek, akiknek nehéz pénzeik vannak, de hogy honnan, az titok. Igaz, hogy manipuláns őrmesterek is kerültek fogságba, s ezeknek dagadó tárcáik voltak.

Egész kis Monte Carlo keletkezik a domboldali kis vityillóban, mígnem ma a kozákok felfedezik ezt a plennifészket, s kiverik őket onnan. Ma egy esztendeje, hogy őfenségét, Ferenc Ferdinánd trónörököst és feleségét orgyilkos kezek megölték és megindult a lavina. Minden barakkban kegyeletes szavakkal emlékeznek meg ma róluk.

A legénység kitűzött fenyőgallyacskákkal gyászol, a magyarok és az osztrákok is. A muszka később rájön erre, de ezután sem kifogásol semmit.