Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

2013 előtt nem indulhat a MiG-35 gyártása

Szöveg: JETfly |  2009. augusztus 15. 9:32

Az indiai vadászgép tenderen induló MiG-35 gyártását az orosz fél legkorábban 2013-ban vagy 2014-ben tudja elkezdeni. A MiG-29M továbbfejlesztett változataként a MiG-35 a tavalyi Le Bourget légi szalonon komoly elismerést aratott. A tízmilliárd dollár nagyságrendű üzlet keretében India 126 vadászgép beszerzését tervezi.

A MiG-35 gyártója számára nem csupán a megrendelés nagysága miatt bír rendkívüli jelentőséggel a tender: a MiGeket az elmúlt évtizedben nem tudták olyan sikeresen külföldön értékesíteni, mint a Szuhojokat, a cég ebben a tekintetben messze lemaradt régi riválisa mögött.

A MiG-35 két végleges prototípusát várhatóan még augusztusban Indiába repülik, hogy az indiai légierő kijelölt pilótái repülhessék.

A tender keretében 2009 végére orosz területen éles lövészetet is tarthatnak a típussal. A repülőgépbe az RD-33 OVT hajtóművet építik, amelynek tulajdonságai révén a repülőgép páratlan manőverező képességekkel rendelkezik. A sikeres tender elnyerése után a kulcsfontosságú technológiákat átadják a megrendelőnek.