Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A brazil hadsereg átvette az első három EC725 típusú helikoptert

Szöveg: Háború Művészete |  2010. december 28. 20:27

A Helicópteros do Brasil (Helibras), a Eurocopter brazíliai leányvállalata átadta a brazil hadsereg számára az első három darab EC725 típusú helikoptert, amely egy mérföldkő az 50 darab, közepes méretű, többfeladatú helikopterekre kötött program keretében – amely vezető szerepet fog betölteni az ország forgószárnyas iparában.

Az első három gépet alapkonfigurációban szállították le Franciaországból, a végső összeszerelésre Brazíliában kerül sor. Az átadás előtti repülési teszteket a Eurocopter és a Helibras pilótái hajtották végre a két cég technikusainak támogatásával, amelyet a brazil hadsereg képviselői is nyomon követtek – akiknek kiképzése 2010 májusa óta zajlik a helikopterek üzemeltetésére és kiszolgálására.

A gépeket Franciaországban gyártották és a Helibras végezte a végső összeszerelést, azonban 2012-től már Brazíliában, a Helibras Itajubában lévő gyárában készülnek a Cougar helikopterek az ország hadserege számára.

AZ EC725 program jelentősen hozzájárul a Helibras termelőképességének növekedéséhez munkahelyteremtéssel párosulva, ami Dél-Amerika jelentős helikopter előállítójává és karbantartójává teszi a Eurocopter brazil leányvállalatát.

Az 1978-ban alapított Helibras cégnek jelenleg 450 alkalmazottja Itajubában, ahol jelenleg egy 14000 m2-es területű gyárban folytatják a termelést. 2011 végéig a létesítmény területe közel duplájára nő, míg az alkalmazottak száma meghaladja majd a 600 főt.