Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A C-17-es a katonai attasékat is lenyűgözte

Szöveg: Princz Zsolt õrgy. |  2009. szeptember 30. 11:49

Katonai Attasék látogatták meg szeptember 24-én a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőteret. A program kezdéseként Domonkos Miklós ezredes, parancsnok, a látványosan felújított Csapat Művelődési Otthonban bemutatta a Nehéz Légiszállító Ezred számára felajánlott katonai bázist, képekkel illusztrálva a régi és a felújított laktanya közötti különbségeket.

Gondolatmenetét Szarvas László a NAMA (NATO Airlift Management Agency) igazgató-helyettese folytatta, aki a NAMA feladatait, céljait és működését ismertette.

John Zazworsky ezredes, a Heavy Airlift Wing (Nehéz Légiszállító Ezred) parancsnoka beszámolt az együttműködés eddigi tapasztalatairól, felvázolta a fő irányelveket, a jövőre vonatkozó terveket, feladatokat.
A szóbeli előadások után az attasék reptérbejáráson vettek részt, megtekintették a főbb kiszolgáló egységeket, infrastruktúrát majd a C-17-es szállítógép fedélzetére léptek.John Zazworsky ezredes lelkesen mutatta be a hatalmas repülőgépet, annál is inkább, mivel ezen a típuson repül, és nevéhez fűződik az első számú C-17-es, a SAC 01 Magyarországra hozatala. Az impozáns technika lenyűgözte a látogatókat.
A program zárásaképpen a szintén teljes egészében felújított, korszerű étkezdében étkeztek a meghívott vendégek, ahol Domonkos Miklós ezredes egy kis ajándékozás keretében köszönte meg a megtisztelő látogatást.

1595891771