Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„A csapatszellem nem alakulhatott volna ki, ha nincsenek ilyen profi kiképzőink”

Szöveg: Magyar Honvédség Sportszázad | Fotó: Szalka Miklós őrvezető |  2021. december 11. 7:39

Alapkiképzésének negyedik hetét kezdte meg az MH. 5. Bocskai István Lövészdandárnál Noé Bálint törzsőrmester, világ- és Európa-bajnok kajakos, valamint Faldum Gábor szakaszvezető, olimpikon triatlonista. A Magyar Honvédség Sportszázadának katonasportolóit az elmúlt hetek eseményeiről kérdeztük.

Milyen érzésekkel gondoltok vissza az alapkiképzés első három hetére?

„Eseménydús három hét van a hátunk mögött, sok új impulzus ért minket. Hamar sikerült beilleszkednem a katonai közegbe, ebben nagy segítségemre volt az a fegyelmezettség, amit az élsport is megkövetel tőlem a mindennapok során. Jól érzem magam a kiképzés alatt és örülök annak, ha egy feladat komoly kihívás elé állít, ilyenkor igyekszem a maximumot nyújtani. A harcászati feladatok során kipróbálhattam magam parancsnokként is, amit nagyon élveztem, bár hozzáteszem egyáltalán nem volt egyszerű. A hátralévő idő alatt is igyekszem minél többet tanulni, és sikeresen teljesíteni a rám váró feladatokat” - hangsúlyozta Noé törzsőrmester.

Katonasportolók (1)

„Vártam, hogy a szezon végeztével a pihenőidőmben megkezdjem a katonai alapkiképzésemet. Három hét távlatából örülök annak, hogy volt lehetőségem az év utolsó kiképzését megkezdeni Debrecenben. Az első héten még szokatlan volt számomra, hogy a napunk percre pontosan be van osztva, viszont már látom, hogy ez a jövőben sokat fog adni a sportban is a napi rutinomhoz. A harcászat az egyik kedvencem, egyéni sportolóként extra motivációt adott, hogy csapatban hajtottuk végre a feladatokat. A foglalkozások jó hangulata és az egész csapatszellem nem alakulhatott volna ki, ha nincsenek ilyen profi kiképzőink” - nyilatkozta Faldum szakaszvezető.

Katonasportolók (3)