Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A dandár legjobb lövésze

Szöveg: Dr. Láda Mónika fhdgy. |  2010. április 23. 8:24

81 fő szállt versenybe a hétvége előtt a dandár legjobb lövésze megtisztelő címért a MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében, a dóci lőtéren. Valamennyien a 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóaljnál teljesítenek szolgálatot lövész beosztásban.

A pisztoly és gépkarabély mellett szinte az alakulatnál valamennyi rendszeresített fegyvertípus célba találhatott, így az RPG irányzó, a PKM géppuska, a GEPÁRD, az SZVD távcsöves puska és a harcjármű irányzó is. Ez a lőbajnokság nem csak a gyakorlatra épít. Az éleslövészetek előtt mindenkinek tesztet kellett kitöltenie, amelyben elméleti ismereteiről adhatott számot az állomány.

A Hódmezővásárhelyen szolgálatot teljesítő másik alegység, a 62. Lövészzászlóalj korábban már Táborfalván teljesítette a bajnokság elméleti és gyakorlati részét, valamint a debreceni és a hajdúhadházi helyőrség is másik időpontban hajtotta végre a lőbajnokságot.
A következő időszakban a dandár összeveti mindhárom helyőrség elméleti és gyakorlati eredményeit, majd eredményt hirdet. Egyelőre tehát még nem tudjuk, hogy ki nyerte el a „dandár legjobb lövésze címet".