Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Dassault cég Rafale harci gépeket kínál Indiának

Szöveg: JETfly Magazin |  2008. február 12. 8:55

A Dassault Aviation vezetője, Charles Edelstenne, 40 darab új generációs Rafale vadászrepülőgépet kínált fel az indiai légierőnek A 40 darab repülőgépet gyorsan le tudnák szállítani. Az indiaiak már régóta üzemeltetnek francia harci gépeket, a Mirage 2000-eseket főleg légvédelmi elfogó-vadász feladatkörben alkalmazzák.

A franciák mostani – kissé talán meglepő – ajánlatával az indiai védelmi minisztérium sokkal gyorsabban jutna korszerű harci gépekhez, mint azt eredetileg tervezték. Az ázsiai ország ugyanis

tendert ír ki 126 darab, többfunkciós repülőgép beszerzésére, melynek összköltsége 11 milliárd dollár lenne, de évek múlva realizálódna csak a project. Az illetékesek bejelentették, hogy mivel Indiával már régóta jó kapcsolatot ápol a Dassault Aviation, ezért most gyors segítséget tudna nyújtani a 40 darab Rafale-vel.

Az indiai kormány az oroszokkal is tárgyalt további 40 darab Szu-30MKI vadász-bombázó beszerzéséről, de a megállapodás késlekedik. A franciák esélyeit rontja, hogy korábban általában az orosz típusok mellett döntöttek, annak ellenére, hogy az indiai légierőnek jó tapasztalatai vannak a Mirage harci gépekkel.

Címkéklégierő