Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A debreceni Kossuth laktanyában tettek esküt

Szöveg: Madura János törzsőrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2021. december 19. 7:12

Ünnepélyes eskütétellel zárult a november elején kezdődött alapkiképzés az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál. A közel harminc újonnan kiképzett és esküt tett katona az ország négy alakulatánál kezdi meg szolgálatát.

20211216-mh5bildd-esku (8)

Az alapkiképzésüket sikeresen teljesítő újoncok a debreceni Kossuth laktanya alakulóterén esküdtek fel a haza védelmére és szolgálatára - Szloszjár Balázs dandártábornok, az alakulat parancsnoka előtt.

„Jómagam 31 évvel ezelőtt álltam az önök helyében, amikor végrehajtottam az alapkiképzésemet. Úgy gondolom, hogy a személyiségük fejlődésében ez egy nagyon fontos mérföldkő. Életüket meghatározó momentum ez, akkor is, ha katonaként folytatják és akkor is, ha a későbbiekben mégis a civil életet választják” - mondta a parancsnok.

20211216-mh5bildd-esku (9)

A dandártábornok kiemelte: az újoncok az elmúlt időszakban fegyelmet tanultak, sikeresen megszerezték azokat az alapismereteket, amelyek a katonai pályához elengedhetetlenek. „Az esküjükhöz hűen, méltón teljesítsék az önökre szabott feladatokat, vagy vezessék az állományukat" – fogalmazott az alakulat parancsnoka. 

A rendezvényen Szloszjár Balázs dandártábornok elismeréseket adott át az alapkiképzésen kiemelkedő teljesítményt nyújtó katonáknak. A rendezvényt díszmenet zárta.

Az újonnan esküt tettek az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál, az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezrednél, az MH Sportszázadnál, valamint az MH Egészségügyi Központnál kezdik meg tényleges katonai szolgálatukat.

Címkékeskü