Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A francia magyarországi nagykövet látogatása

Szöveg: Takács Vivien | Fotó: Kertész László |  2023. április 4. 19:17

Claire Legras, Franciaország magyarországi nagykövete ellátogatott a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumba április 3-án, ahol mások mellett dr. Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára is fogadta.

Franciaország nagykövetének látogatása a Kratochvilban KLAC0795

A nagykövetasszony látogatásának célja az volt, hogy megismerje a honvéd kadétképzést és a honvéd kadétiskolát. „Magyarország és a honvédelmi tárca számára egyaránt fontos cél a két ország folyamatos együttműködése” – hangsúlyozta dr. Czermann János a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

Claire Legras, Franciaország magyarországi nagykövete beszédében kiemelte, Magyarország és Franciaország együttműködése rendkívül jelentőségteljes és aktív. Mint mondta, korábban a francia Honvédelmi Minisztériumban is dolgozott, így különösképpen nagy figyelmet fordít a két ország katonai együttműködésére. A beszédek után Claire Legras nagykövetasszony megtekintette a tizenkettedikes tanulók francia óráját. Az eseményen jelen volt Stéphane Loechleiter ezredes, francia véderő attasé is.