Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A „hadkiegek” nyugdíjasai találkoztak

Szöveg: Dr. Láda Mónika főhadnagy |  2011. június 12. 20:19

Immár harmadik alkalommal rendezett nyugdíjas találkozót az MH Kelet-Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság budapesti 1. Toborzó és Érdekvédelmi Központja június 7-én Szentendrén, az MH Központi Kiképző Bázison. A rendezvény éppen egybeesett az újonc szerződéses katonák bevonulásával. Az immár hagyományos rendezvény a nyugállományúak körében évek óta nagy népszerűségnek örvend. 

1595920223
Az ilyen találkozók alkalmával a hadkiegészítő parancsnokságok gondoskodási körébe tartozó honvédségi nyugdíjasok megragadják az alkalmat, hogy találkozzanak az egykori pályatársakkal és nosztalgiázzanak a régmúlt eseményein. Bitter Antal nyugállományú alezredes is csillogó szemekkel beszélt azokról az időkről, amikor még behívási osztályvezetőként dolgozott a Pest Megyei Hadkiegészítő Parancsnokságon. Azóta sok idő eltelt, hiszen már 31 éve nyugdíjas. A most 85 éves Tóni bácsi örömmel elevenítette fel a régi, vidám történeteket, és találkozott azokkal a barátaival, akik aktív korában még a beosztottjai voltak. 

A találkozón jelen volt Farkas Imre ezredes, az MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság parancsnoka, valamint a budapesti és Pest megyei „hadkiegek" egykori vezetői, köztük Ipcsics József ezredes, aki ma az MH Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központ élén áll, és a Pest Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság egykori parancsnokai közül az egyetlen olyan vezető, aki még ma is aktív.

A találkozón egyperces néma felállással tisztelegtek elhunyt bajtársaik és Mádl Ferenc volt államfő emléke előtt. Ezt követően már a jókedvé volt a főszerep, amelyről a Honvéd Együttes gondoskodott.

A rendezvény Jóni László alezredesnek, a központ parancsnokának tájékoztatójával folytatódott a Budapesten működő toborzó és érdekvédelmi központ szervezeti felépítéséről és feladatairól.
Farkas Imre ezredes pohárköszöntőjében pedig örömmel nyugtázta, hogy több százan jelentek meg a találkozón, hiszen ez jelzi, hogy még ma is milyen erős a szervezethez való kötődésük. A közös ebéd elfogyasztása után a nyugdíjas találkozó kötetlen baráti beszélgetéssel ért véget.

1595920224

 Fotó: A szerző felvételei