Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A haza és a nemzet számíthat ránk!

Szöveg: Ördög Kovács Márton | Fotó: Kismartoni Mátyás |  2020. október 29. 14:22

A vegyivédelmi szolgálat 70. és az alakulat megalakulásának 20. évfordulójára emlékeztek Székesfehérváron az Alakulat Napja alkalmából megtartott ünnepi állománygyűlésen, október 29-én, csütörtökön. Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonáit levélben köszöntötte Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka.

KISM4920

Miklovich János ezredes, a zászlóalj parancsnoka ünnepi beszédében felelevenítette az alakulat elmúlt évtizedeinek főbb állomásait, hangsúlyozva, hogy a katonák szolgálatukkal bizonyították: a haza és nemzet számíthat rájuk. „Az idősotthonok, szociális intézmények, kórházak és most az iskolák, óvodák fertőtlenítése is olyan szakmai teljesítmény, amely tovább öregbíti a Magyar Honvédség és a szervezet vegyivédelmi szakembereinek hírnevét. Ez a helyzet hatalmas, felelősségteljes feladatot ró ránk. Az elkötelezett, szakmai alázattal végzett szolgálatuk is alátámasztja, hogy megfelelünk a társadalom által támasztott elvárásoknak, és a jövőben is meg fogunk felelni” – mondta az ezredes.

KISM4841

A rendezvényen felolvasták Korom Ferenc vezérezredes köszöntő levelét. A magyar Honvédség parancsnoka kiemelte: a zászlóalj az elmúlt húsz évben számos kihívással nézett szembe, felkészültségét az árvizek idején és a vörösiszap-katasztrófa elhárítási munkálataiban is bizonyította. A vezérezredes levelében felhívta a figyelmet arra, hogy az alakulat katonái a koronavírus-járvány elleni védekezés során és ezekben a pillanatokban is arról tesznek tanúbizonyságot: az ország számíthat szakértelmükre és munkájukra.

KISM4877

A Magyar Honvédség Parancsnoksága nevében Schmidt Zoltán vezérőrnagy logisztikai haderőnemi szemlélő emlékplakettet adott át az alakulat parancsokának, elismerve a zászlóalj elmúlt évtizedekben végzett munkáját.

Az ünnepi állománygyűlés zárásaként a zászlóalj katonái is elismeréseket vehettek át.

GALÉRIA