Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ördög Kovács Márton

20201127-kovacs-ddtbk 01

„Közös feladatot látunk el a kibertér védelme érdekében”

2020. november 30. 7:18

Magyarország alapítótagként vesz részt a PESCO (Permanent Structured Cooperation) harmadik körös projektjében, amelynek egyik első lépése a Kiber és Információs Domain Koordinációs Központ (Cyber and Information Domain Coordination Center - CIDCC) létrehozása. Hazánkat az együttműködésben a Magyar Honvédség Parancsnoksága alárendeltségébe tartozó Kibervédelmi Szemlélőség szakemberei és annak haderőnemi szemlélője, prof. dr. Kovács László dandártábornok képviseli. Vele beszélgettünk.

HH_nyitó

„Közelebb kerültünk egymáshoz, megtanultunk igazi csapatként működni”

2020. november 24. 7:44

Üldözött keresztények, Magyar Honvédség, jószolgálat, Mbuji Mayi, Veszélyes Környezet Tudatosság Tanfolyam, humanitárius segély, Szolnok, Hungary Helps Program, szolidaritás, MH Béketámogató Kiképző Központ, Burkina Faso. Látszólag egymástól idegen fogalmak, városok és szervezetek, azonban a valóságban több dolog is összeköti őket. Ezek közül talán a legjellemzőbb kapcsolódási pont a hivatástudat, valamint az emberi élet védelmének ügye. Sorozatunkban megismerkedhetnek a Hungary Helps Programmal és a Magyar Honvédség ebben vállalt szerepével. Harmadik részünkben Kármán Krisztinával, a Hungary Helps Önkéntes Program igazgatónőjével beszélgettünk.

NémethSzilárd_sajtótájékoztató_11.16 (5)

A katonák több fronton segítik a járvány elleni védekezést

2020. november 16. 14:49

A koronavírus-járvány elleni védekezés során szükségessé vált ellenőrző járőrszolgálat katonai szerepvállalásáról tartott sajtótájékoztatót Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes november 16-án, hétfőn, Budapesten.

spartan nyitó

„Én saját magamat akarom legyőzni és nem másokat”

2020. november 5. 10:50

November 7-8-án rendezik meg a Spartan Veszprém Honor Race-t, melyen a Magyar Honvédség is képviselteti magát. Az idei versenyen is rajthoz áll Szakács Ferenc zászlós, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonája, aki a 2019-es görögországi, Spártában megrendezett Spartan Race trifecta világbajnokságon korosztályában a 170 induló közül a huszadik helyezést érte el. Vele beszélgettünk.

20201030-HEAT  (6)

„A Magyar Honvédségnek minden egyes társadalmi szervezettel jó kapcsolatot kell kialakítania”

2020. november 2. 7:02

Üldözött keresztények, Magyar Honvédség, jószolgálat, Mbuji Mayi, Veszélyes Környezet Tudatosság Tanfolyam, humanitárius segély, Szolnok, Hungary Helps Program, szolidaritás, MH Béketámogató Kiképző Központ, Burkina Faso. Látszólag egymástól idegen fogalmak, városok és szervezetek, azonban a valóságban több dolog is összeköti őket. Ezek közül talán a legjellemzőbb kapcsolódási pont a hivatástudat, valamint az emberi élet védelmének ügye.

KISM4931

A haza és a nemzet számíthat ránk!

2020. október 29. 14:22

A vegyivédelmi szolgálat 70. és az alakulat megalakulásának 20. évfordulójára emlékeztek Székesfehérváron az Alakulat Napja alkalmából megtartott ünnepi állománygyűlésen, október 29-én, csütörtökön. Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonáit levélben köszöntötte Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka.

Pát Zrínyi kiállítás KLAC3848

„Zrínyiek a haza szolgálatában”

2020. október 27. 14:13

A 400 éve született költő, hadvezér és államférfi, Zrínyi Miklós emléke előtt tisztelegtek egy izgalmas kiállítással Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán (NKE HHK) október 27-én, kedden. Az idei Zrínyi-emlékév kiemelt kari programjaként megvalósult tárlatot Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes is megtekintette.

Debrecen_Kratochvil nyitó

Kratochvil: a honvédelmi nevelés mintaiskolája

2020. október 24. 10:19

A debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban tett látogatást Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivőnek dr. Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára és Kovács István alezredes, a középiskola igazgatója mutatta be az intézményt és az ott folyó, magas szakmai színvonalat képviselő oktatást.

PESCO

Magyarország élen jár az európai katonai kibervédelemben

2020. október 16. 7:00

Magyarország Kiber és Információs Domain Koordinációs Központ projektben való részvételét erősítette meg aláírásával prof. dr. Kovács László dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) kibervédelmi haderőnemi szemlélője október 15-én, csütörtökön, Budapesten. A PESCO (Permanent Structured Cooperation - Állandó Strukturált Együttműködés) harmadik körös projektjében hazánk résztvevőként, állandó tagként vállal szerepet.

heat_nyito

„Csak még inkább megerősödött a katonák iránti tiszteletünk”

2020. október 9. 14:44

Üldözött keresztények, Magyar Honvédség, jószolgálat, Mbuji-Mayi, Veszélyes Környezet Tudatosság Tanfolyam, humanitárius segély, Szolnok, Hungary Helps Program, szolidaritás, MH Béketámogató Kiképző Központ, Burkina Faso. Látszólag egymástól idegen fogalmak, városok és szervezetek, azonban a valóságban több dolog is összeköti őket. Ezek közül talán a legjellemzőbb kapcsolódási pont a hivatástudat, valamint az emberi élet védelmének ügye. Sorozatunkban megismerkedhetnek a Hungary Helps Programmal és a Magyar Honvédség ebben vállalt szerepével. Az első részben Azbej Tristannal, az Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárság vezetőjével beszélgettünk.