Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tatai honvédek a gátakon

Szöveg: Ördög Kovács Márton | Fotó: Rácz Tünde |  2024. szeptember 16. 14:19

A Magyar Honvédség katonái mindenhol ott támogatják a munkálatokat, ahol a védekezés irányításáért felelős vezető a katonák segítségére igényt tartott. „Pilismarótra több mint, száz katona érkezett, hogy segítsenek az árvízvédelmi munkálatokban. A páncélosdandár katonái a vízügyi hatósággal és a katasztrófavédelemmel együttműködve vesznek részt a védekezésben” – jelentette ki Tóth István ezredes a Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandár parancsnoka szeptember 16-án, hétfőn, Pilismaróton.

20240916_árvízvédelem_Pilismarót_RT (10)

A tatai páncélosdandár a beérkezett igényeknek megfelelően három, jól felszerelt munkacsoportot riasztott, akik már a reggeli órákban megkezdték a szolgálatot a védmű mentén. Pilismaróton több, mint háromezer méteren alakítanak ki és erősítik meg a védelmi szakaszt. A tatai katonák a Pilismarót mellett Neszmélyen is szolgálatba álltak, itt több, mint ötven fő veszi ki a részét a védekezésből.

„A dandár kijelölt munkacsoportjai a Védelmi Bizottság által megfogalmazott igényeknek megfelelő létszámban és időrendben hajtják végre feladataikat. A tevékenység szakmai irányítását a vízügyes szakemberek végzik” – ismertette a társszervezetek közötti széleskörű összefogás menetét Tóth István ezredes. A páncélosdandár parancsnoka elmondta: folyamatosan érkeznek az árvízvédelemmel kapcsolatos igények a Magyar Honvédséghez, így szükség esetén tovább munkacsoportok mozgósítására is készen állnak.

Kapcsolódó cikkek