Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség számít az egykori bajtársakra

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium és euforbih.org |  2021. július 2. 23:24

Nyugállományú katonákkal és honvédségi nyugdíjasokkal találkozott Benkő Tibor honvédelmi miniszter július 2-án, pénteken Balatonakarattyán. A miniszter a Várpalota térségéből érkező egykori katonáknak adott tájékoztatást a tárcát és a honvédséget érintő aktuális kérdésekről, majd kötetlen beszélgetés keretében válaszolt a feltett kérdésekre.

akarattya01

A járványhelyzetet megelőző időszakban az ország több pontján tartott előadást nagy létszámú nyugállományú katonának és honvédségi dolgozónak a tárca vezetője. Balatonakarattyán ma arra nyílt lehetőség, hogy az érintettekkel a korábban elhangzottak tapasztalatait szűk körű fórumon feldolgozzák, kikérjék véleményüket, észrevételeiket a haderő fejlesztéséről, a honvédség jövőbeni terveiről.

A miniszter elmondta, hogy a honvédelem ügyéért folyamatosan, mindannyiunknak tenni kell. Eredményesek csak közösen lehetünk. Szólt arról is, hogy kiemelt figyelmet kell fordítani a fiatalokra, de nagyobb támogatást kell nyújtani a honvédelmi tárca gondoskodási körébe tartozó idősebb generációnak, így a nyugállományú bajtársaknak is.

A miniszter szólt a megjelenteket érintő gondoskodási, támogatási programokról, amelyet a tárca dolgozott ki a honvédelem ügye iránt elkötelezett nyugállományú katonák számára, akik a mai napig a honvédség nagy családjához tartoznak. A Magyar Honvédség és a honvédelmi tárca egyaránt számít az ő felkészültségükre és tapasztalatukra – tette hozzá a miniszter.

akarattya02

Mint mondta: a katonák esküje egy életre szól, amelyhez hűek maradnak akkor is, amikor már vége az aktív szolgálatuknak. Az ő lojalitásuk, hazaszeretetük és elkötelezettségük megérdemli a társadalmi és nyugdíjon felüli anyagi megbecsülést. Ezért azon dolgoznak, hogy egyes üzletágak és intézmények aktív katonáknak szóló kedvezményeit a nyugállományúakra is kiterjesszék.

Benkő Tibor előadásának további részében szólt a jelenleg is zajló Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programról, annak eddigi eredményeiről.

Az érintettek aktív résztvevői voltak a beszélgetésnek: számos észrevételt és javaslatot tettek a felmerült témák vonatkozásában.

akarattya03