Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A kánikula lehet a legkeményebb ellenfél

Szöveg: honvedelem.hu / Honvéd Dream Team |  2010. június 11. 7:30

A hőségre és a sárra is felkészült a Honvéd Dream Team egysége. Bálint Zoltán és Marton Dániel biztos benne, nem lesz egyszerű az országos tereprali-bajnokság negyedik futama: az elmúlt hetek borzalmas időjárása miatt felázott talaj ugyanúgy komoly akadálynak ígérkezik a péntektől vasárnapig tartó fábiánsebestyéni viadalon, mint a várható forróság.

A nemzeti sorozat értékelésében ötödik helyen álló csapat pilótája, Bálint Zoltán leginkább a várható melegtől tart.

– A szokásos menetrend szerint zajlott a „hangolódás" – nyilatkozta Bálint Zoltán. – Alaposan átvizsgáltuk az autót, s kijavítottuk az elmúlt időszak sérüléseit, úgyhogy most már szemre is tetszetős a Nissanunk. A legutóbbi versenyen, Kapuváron rengeteg problémával kellet megküzdenünk, de szerintem most sem lesz könnyebb a feladatunk. Ahogy nézem a meteorológiai előrejelzéseket, forró hétvégénk lesz, minimum harminc Celsius-fok, ami azt jelenti, a kocsiban legalább hatvanra kell felkészülnünk. A dupla rétegű tűzálló ruha, a maszk, a bukósisak még elviselhetetlenebbé teszi a hőséget. Az már biztos, hogy nem a szokásos egy, hanem inkább két kulacsot viszek magammal a szakaszokra, nehogy kiszáradjak. Ha nem figyelsz a szervezeted folyadékpótlására, fáradékonyabb leszel, csökken a koncentrációd, s az lassuláshoz vezethet. Annak ellenére, hogy minden nap futok, azaz a kondícióm megfelelő, roppant megerőltető viadalra számítok. Ráadásul nem csak a hirtelen jött nyár jelenthet problémát, hanem a sár is. A folyamatos esőzés miatt szerintem a pályák egy részén még nem száradt fel a víz, vagyis igazi terepralis hétvégénk lesz.

Marton Dániel szerint is emlékezetesnek ígérkezik a MetalCom-kupa.

– A táv hosszabb, mint az eddigiek voltak, s egyetértek Zolival, a meleg alaposan megnehezítheti a versenyzést – mondta a navigátor. – Biztos, ami biztos alapon én is dupla mennyiségű folyadékot készítek majd be az autóba, hogy még véletlenül se érjen meglepetés. Érdekes, hogy bár a legnehezebb futamunkra készülünk, mégis nyugodtabb vagyok, mint korábban bármikor. Ha a technika bírja a megpróbáltatásokat, akkor szerintem eredményesek leszünk.