Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A katonai közlekedés napját ünnepelték

Szöveg: Gajda Fanni Anna | Fotó: a szerző felvételei |  2021. június 12. 15:40

Minden évben június 6-án ünnepeljük a katonai közlekedés napját. Ez alkalomból az MH Katonai Közlekedési Központ (MH KKK) állománya állománygyűléssel és koszorúzással emlékezik meg Baross Gábor vasminiszterről.

MHKKK_napja (3)

Tavaly a koronavírus-világjárvány miatt a megemlékezést későbbi időpontra halasztották a koszorúzás az alakulat részvétele nélkül zajlott. Idén – bár még mindig szűk körben – de lehetőség nyílt a koszorúzásra is.

Idén Kreisz László, Taksony város polgármestere, Wágnerné Bartha Zsuzsanna alpolgármester, dr. Micheller Anita jegyző, Végh Istvánné, valamint Pete Szabolcs ezredes, az MH Katonai Közlekedési Központ parancsnoka és Fejes Károly alezredes parancsnokhelyettes koszorúk elhelyezésével rótták le tiszteletüket a volt vasminiszter emléke előtt.

MHKKK_napja (1)

A fegyvernemi nap alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlése felolvasták Magyarország honvédelmi miniszterének és a Magyar Honvédség parancsnokának köszöntő levelét, ezt követően az MH KKK parancsnoka elismeréseket adott át.

MHKKK_napja (5)

Az állománygyűlésen Nagy András honvéd tisztjelölt - mint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar legjobb eredményt elérő végzős közlekedési szakos hallgatója -, kiemelkedő tanulmányi és sporteredményei miatt vehette át vándorserlegét.

MHKKK_napja (2)