Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A katonák jelenléte hatalmas segítség

Szöveg: MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság | Fotó: az alakulat felvételei |  2020. november 21. 10:05

Az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő Intézetében tett látogatást Sándor Zsolt vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka november 20-án, pénteken.

letöltés (4)

A katonák hétfőtől támogatják az egészségügyben dolgozók munkáját. A Magyar Honvédség kilencvenhárom egészségügyi intézményben, több mint 1100 fővel vesz részt a járvány elleni védekezésben. 

letöltés (3)

Sándor Zsolt vezérőrnagyot - mint a járványvédekezés katonai feladatait Budapesten és Pest megyében koordináló I. Regionális Körzet parancsnokát - dr. Takács Péter, a kórház megbízott főigazgatója és dr. Doroginé Sípos Ildikó rendőr őrnagy, kórházparancsnok fogadták. A főigazgató elmondta: a katonák jelenléte hatalmas segítség, mert így november 16. óta ismét minden erejükkel a betegek ellátására koncentrálhatnak.

letöltés (1)

Az intézetben az MH 2. vitéz Vattay Antal és az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezredek 24 hivatásos és szerződéses katonája segíti a munkát. A honvédek testhőmérséklet-mérést, beléptetést, betegirányítást és -kísérést, adminisztrációs és logisztikai feladatokat látnak el, támogatva ezzel az egészségügyi dolgozók munkáját.

Ezen feladatokon túl a 46. és a 17. Területvédelmi Zászlóaljak katonái speciális, ózonos eljárással fertőtlenítették a főigazgató által kijelölt helyiségeket.

letöltés (2)