Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A következő lépcsőfok

Szöveg: MH 86. Szolnok Helikopter Bázis | Fotó: az alakulat felvételei |  2021. április 15. 8:04

Az „Acélkocka” Általános Repülőműszaki Altiszt szakmai tanfolyam után, kétéves légijármű-szerelő és légijármű-műszerész szakirányokon kezdte meg tanulmányait tizenöt fiatal őrmester az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison.

Légijármű-szerelői_tanfolyam (3)

A szolnoki helikopterbázis által szervezett, „Acélkocka” szakmai altiszti tanfolyamán elsőként végzett altisztek számára nem ért véget a tanulás. Az első "fecskék" ugyanis a Szolnok Szakképzési Centrum által indított légijármű-szerelő és légijármű-műszerész szakirányain folytatják tanulmányaikat. A tizenöt fiatal őrmester az elkövetkezendő két év alatt sajátíthatja el teljes mértékben a szakma fortélyait. A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretein belül beszerzett modern repülőeszközök azonban nem csak szakmai, hanem idegennyelvi-ismereteket is igényelnek, ezért a résztvevők angol nyelvi felkészítésben is részesülnek.

Az út, amit választottak nemcsak az egyik legszebb, de egyben az egyik legnehezebb pálya is. Sok kitartást és nagyfokú felkészülést igényel, melyet a fiatal altisztek folyamatosan meg is tapasztalnak. A tanfolyamnak köszönhetően a Magyar Honvédség mindhárom repülő alakulatához érkeznek felkészült, repülőműszaki szakemberek.