Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A legfiatalabb korosztálynak játszottak a fehérvári katonazenészek

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Révész Csaba |  2021. szeptember 6. 19:29

A legkisebb korosztálynak adott műsort a Székesfehérvár Helyőrség Zenekar katonazenész ,,különítménye” a fehérvári Brunszvik Teréz Óvodában.

óvoda_katonazene

Korábban, a vírushelyzet előtt volt már rá példa, hogy a fehérvári honvédek gyerekeknek adtak zenés műsort, akkor még a Helyőrségi Művelődési Otthonban. Ezúttal azonban más háttere volt a felkérésnek: Dobrocsiné Vincze Annamáriának, a belvárosi intézmény óvodavezető-helyettesének a legutóbbi Fricsay Richárd Katonazenekari Fesztiválon volt szerencséje megnézni a honvédek fellépését. Ott és akkor annyira megtetszettek neki a műsor, hogy azonmód levélírásba fogott a katonai szervezet felé, azért, hogy óvodáscsoportjaik is meghallgathassák őket.

„Zenészeink egy kisebb »részlegével« érkeztünk ide. Régebben, a HEMO-ban, a zenei repertoárunk mellett adtunk hangszerbemutatót a kicsiknek. Ennek tovább gondolása a mostani fellépésünk” – nyilatkozta a helyszínen Acsai Gábor főtörzsőrmester, szólamvezető zászlós.

óvoda_katonazene (2)

A produkció első felében egy katonai induló csendült fel, valamint a János bácsi a csatában, a Rózsaszín párduc sorozat dallama, sőt, egy mexikói zenei betét is elhangzott a repertoár részenként. A második felvonásban a már említett hangszeres bemutatóval vidították tovább az óvodásokat, akik a különleges hangok hallatán rendre ujjongással, sivalkodással, tapsviharral felelgettek.

Acsai főtörzsőrmester szerint az óvodai látogatásuknak lehetséges a folytatása, amennyiben igény mutatkozik rá az intézmény részéről. „A fiataloknak ez nagyon különleges dolog, mert ritkán találkoznak hangszerekkel. Pontosan ezért igyekszünk valamennyi ilyen jellegű lehetőséget megragadni”– hangsúlyozta az óvodavezető-helyettes a műsor sikere láttán.

Címkékkatonazene