Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A legokosabb indiánok

Szöveg: Trautmann Balázs |  2021. február 3. 22:12

Három nap alatt értek új otthonukba az arizonai Mesa mellett működő Boeing összeszerelő gyárból a világ legfejlettebb Apache harci helikopterei. Az AH-64E V6 változatú forgószárnyasokat az amerikai hadsereg Washington állambeli Lewis-McChord Egyesített Légibázison működő 229. Légiezred 1. Támadó Felderítőzászlóalja vehette át.

2_apache

A Version 6. elsődlegesen a felderítő és a kommunikációs eszközeiben jelent komoly előrelépést. A rotor feletti Longbow mikrohullámú radarrendszer például külön haditengerészeti üzemmódot kapott. A továbbfejlesztett MTADS/PNVS optikai rendszerrel a fedélzeti lövész – megfelelő időjárási körülmények között – akár húsz kilométerről is elvégezheti a célok felderítését, azonosítását és követését.

A harmadik generációs, immár színes megjelenítésre is képes éjjellátó rendszer nagyobb felbontással és szélesebb látómezővel rendelkezik. Az új, integrált infravörös lézeres célmegjelölés pedig a hajózókon kívül a földön dolgozó katonák, előretolt légiirányítók munkáját is megkönnyíti, hiszen olyan hullámhosszt használnak, amely a katonák éjellátó szemüvegeivel kiválóan látható.

Kép forrása: janes.com

Címkékhaditechnika