Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A logisztikus katonák védőszentjét ünnepelték

Szöveg: Prodán András | Fotó: MH ARB |  2021. szeptember 25. 11:47

Szent Máté apostol, a logisztikus katonák védőszentje napján ünnepélyes keretek között emlékeztek meg patrónusokról az MH Anyagellátó Raktárbázis munkatársai. Beszédet mondott és imádságot vezetett Mák Ferenc nyugállományú ezredes, görögkatolikus tábori lelkész.

Logisztikusok_ARB (1)

„Munkánk minőségét nem a teljesítendő feladat határozza meg, hanem az ember, aki azt elvégzi. Ebben példaképként áll előttünk Szent Máté apostol és evangélista, aki miután megtért Jézus hitére, már új lelkülettel élte életét, és teljesítette küldetését” – hangzott el az ünnepi beszédben. A tábori lelkész kihangsúlyozta továbbá: „nem az ember van a logisztikáért, hanem a logisztika az emberért. Mindig az embert kell első helyen tekinteni, ahogy ezt Jézus is tette, amikor elhívta Mátét a vámszedő asztal mellől és tanítványa lett.”

Logisztikusok_ARB (2)

„A tízéves múlttal bíró ünnepet az MH Anyagellátó Raktárbázis is sajátjának tekinti, nem akartuk tehát, hogy a járványhelyzet miatt megtörjön ez a tradíció. Az eddigiekhez képest szűkebb körben ugyan, de az eddig megtapasztalt lelkesedéssel tartottuk meg Szent Máté ünnepét” – mondta el Dolányi Sándor ezredes, az MH Anyagellátó Raktárbázis parancsnoka.

Az állománygyűlésen ifjú vendégművészek tartottak zenei előadást az anyagellátóknak.

Logisztikusok_ARB (3)