Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A magyar határzár őrzi Európa és Magyarország békéjét

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: Kismartoni Mátyás |  2020. november 18. 15:44

„A magyar határzár betonbiztosan védi Magyarország és Európa békéjét, biztonságát” - jelentette ki Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, november 18-án, szerdán Hercegszántón.

Hercegszántó_11.18.PÁT (7)

A műszaki határzárnál tartott sajtótájékoztatóján Németh Szilárd úgy fogalmazott: katonáinknak és rendőreinknek köszönhetően továbbra is betonbiztosan működik a műszaki és jogi határzár, így biztosak lehetünk abban, hogy a déli határszakasz - amelyre egyre nagyobb nyomás nehezedik –megvédi Magyarországot és egész Európát az illegális migrációról. „Az elfogások és a megakadályozott határátlépési kísérletek is azt mutatják, hogy egyre többen és egyre szervezettebben próbálkoznak. A tegnapi nap folyamán nyolcvanegy elfogás történt és százötven kísérletet hiúsítottak meg a rendőrök és a katonák” – tette hozzá.

Hercegszántó_11.18.PÁT (12)

A honvédelmi tárca miniszterhelyettese emlékeztetett: a párizsi, nizzai és bécsi merényletek közti összefüggések is azt mutatják, hogy a magyar műszaki határzár az egyetlen eszköz egész Európa kezében, amely a külső határokon képes megállítani a migrációt. „Azt tapasztaltuk, hogy a magyar rendőrök és katonák a legmagasabb szinten látják el határvédelmi feladataikat, ebben pedig segítségükre vannak a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett modern, 21. századi felderítőeszközök, így ezt a programot folytatni kell” – hangsúlyozta Németh Szilárd.