Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezénylőzászlósi munkaértekezlet tartottak Szentendrén

Szöveg: Kapás Viktor István hadnagy | Fotó: a szerző felvételi |  2020. június 29. 17:32

A második negyedéves munkaértekezletét tartotta meg június 23-24-én Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa. A rendezvényen az egység és a magasabb vezetési szinteken szolgáló vezénylőzászlósok vettek részt.

1596081520

A résztvevőket köszöntve Frankó Imre ezredes, az MH Altiszti Akadémia kiképzésért felelős parancsnokhelyettese hangsúlyozta az altiszti kar fontosságát és a vezénylőzászlósok szerepét a katonák felkészítéséban, valamint a kiképzések hatékonyságának fokozásában.

Előadásában dr. Sticz László dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) Haderőtervezési Csoportfőnökség csoportfőnöke a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként zajló folyamatokról tájékoztatta a vezénylőzászlósokat, megvilágítva a Magyar Honvédség létszámgazdálkodásának jelenlegi helyzetét.

1596081520

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Böröndi Gábor altábornagy is. A Magyar Honvédség parancsnokának helyettese előadásában a honvédség előtt álló feladatokról beszélt. Feladatszabásában kiemelte az altiszti kar szerepét a változások kezelésében, valamint a fegyelmezett és magas színvonalon történő feladatvégrehajtásban.

1596081520

Az értekezlet második napján Négyesi Tibor főtörzszászlós, az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központ parancsnoka és helyettese, Asztalos Sándor főtörzszászlós osztotta meg tapasztalatait az Acélkocka Altisztképzési Rendszer, valamint az Altisztképző Központ működésével kapcsolatban. Ezt követően Berek Zsolt főtörzszászlós, az MHP Légierő Haderőnemi Szemlélőségének vezénylőzászlósa tartotta meg előadását az Altiszti Támogató Csatorna működéséről, külön kitérve az elmúlt időszak tapasztalataira.

1596081521

A második nap vendége dr. Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára volt, aki megosztotta gondolatait a folyamatban lévő „Magyar Katona Programról", valamint megfogalmazta elvárásait a vezénylő altisztek felé.

A rendezvény végén Kriston István főtörzszászlós értékelése és feladatszabása hangzott el.

1596081521