Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tovább erősödnek a szálak a honvédség és az egyház között

Szöveg: Magyar Honvédség Parancsnoksága |  2019. május 9. 8:13

Écsy Gábor atya, a Magyar Katolikus Karitász országos igazgatója tett látogatást Mihócza Zoltán altábornagynál, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnökénél május 8-án.

Mint ismeretes, Korom Ferenc altábornagyot, a Magyar Honvédség parancsnokát áprilisban fogadta dr. Erdő Péter bíboros.

1599202028
A mostani eseményen az MHP és az egyház képviselője megerősítette elkötelezettségét a katolikus egyház, valamint a Magyar Honvédség közötti további együttműködése iránt. Ennek egyik lényeges és sajnos aktuális elemeként szó volt arról is, hogy a Magyar Honvédség miként tudja támogatni a világ különböző részein élő üldözött keresztényeket. Az altábornagy tájékoztatta Écsy atyát arról, hogy azokban az országokban, ahol a Magyar Honvédség jelen van, az egyház számíthat a katonákra. Kiemelte az MH Iraki Kiképzés Biztosító Kontingens tevékenységét, akik nemcsak a katonai feladatokban, hanem a humanitárius tevékenységben is élen járnak.

A találkozó végén megállapodtak abban, hogy a kapcsolatot tovább erősítik a két szervezet között. Ennek egyik szimbolikus jelentőségű eseménye lesz a 2020. szeptember 13-20. között Magyarországon tervezett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, mely szervezésében a Magyar Honvédség is aktív szerepet vállal – de addig is többször, több fórumon, legközelebb júniusban ül össze a két szervezet további szakmai egyeztetésre és megbeszélésre.

1599202028
Fotó: Szabó Lajos zászlós