Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„A rakétaezred katonái felkészültek, motiváltak!”

Szöveg: Csekei Judit százados | Fotó: a szerző |  2020. április 3. 14:34

A Győr-Moson-Sopron megyei határszakaszokon határmegerősítő szolgálatot ellátó győri honvédek feladatairól tájékozódott Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa, valamint Berek Zsolt főtörzszászlós, a légierő haderőnemi szemlélőség vezénylőzászlósa április 2-án az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred laktanyájában, majd Rajka térségében.

1596077865

A vezető vezénylőzászlósok Könczöl Ferenc ezredessel történt megbeszélésüket követően meghallgatták az ezred műveletvezető központ parancsnokának tájékoztatóját az alakulat járványügyi helyzet kezelésében végrehajtott feladatairól, az egyes erők biztosításának és alkalmazásának helyzetéről, valamint a személy állomány leterheltségéről. Tájékozódtak a szolgálatokat ellátó katonák elhelyezési körülményeiről, a preventív elkülönítés alatt élő állomány helyzetéről, valamint a személyi állomány védőeszközökkel és fertőtlenítő szerekkel történő ellátottságáról.

Kriston és Berek főtörzszászlósok az ezred vezénylőzászlósa, Inoka Zoltán törzszászlós kíséretében felkeresték az egyes határszakaszokon feladatot ellátó katonákat. A határmegerősítésbe bevont győri honvédek a többi között jelentettek a szolgálatellátás rendjéről, a felszerelésükről, a rendőri erőkkel szervezett együttműködésről, valamint a polgári lakossággal folytatott kommunikációról. A Magyar Honvédség vezénylőzászlósa érdeklődött a katonák élelmezési ellátásról, a kapott védőfelszerelésekről, a tapasztalatokról, valamint a családi hátterükről, feladatuk támogatottságáról.

1596077865

Kriston főtörzszászlós a látogatás végén tolmácsolta a katonáknak Korom Ferenc vezérezredes köszönetét, valamint a Magyar Honvédség parancsnokának támogatásáról biztosította a győri honvédeket. Összegzésként elmondta: rendkívül pozitívak az ellenőrzés tapasztalatai, a rakétaezred katonái felkészültek, motiváltak, külön kiemelte a katonák egységes megjelenését és a feladatokhoz való hozzáállását. „A feladatellátáshoz szükséges eszközök, felszerelések biztosítottak. Büszke vagyok a katonáinkra" – zárta Kriston főtörzszászlós.

Március 21-tól a rendőrség munkáját támogatva több határszakaszon is katonák erősítik a határvédelmet. Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred kijelölt erői Győr-Moson-Sopron, valamint Vas megyében az osztrák és a szlovák határszakaszon látják el a szolgálatukat. A győri honvédek e két megyében a rendőrséggel egyeztetett, illetve az általuk meghatározott helyszíneken vesznek részt a határőrizet megerősítésében. A katonák elsődleges feladata a kisebb határátkelők zárása, ellenőrzése, valamint az útzárak fenntartása.

1596077866