Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Helytállnak az MH Altiszti Akadémia katonái

Szöveg: Kapás Viktor István hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2020. április 11. 7:11

Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa látogatta meg április 8-án az MH Altiszti Akadémia Ideiglenes Kiképző Zászlóalja által vezetett alapkiképzésen résztvevő katonákat

1596078048

Az alapkiképzés végrehajtásáért felelős Ideiglenes Kiképző Zászlóalj parancsnokhelyettesének jelentését követően Kriston István főtörzszászlós megtekintette az állomány katonai esküre történő felkészülését, valamint meggyőződött a veszélyhelyzet kapcsán hozott prevenciós szabályok betartásáról. Megállapította, hogy a kiképzők jó munkát végeztek, felkészítették a katonákat arra, hogy meg tudják kezdeni szolgálatukat első beosztásaikban a Magyar Honvédség alakulatainál. A kiképzés eredményességét segítette, hogy a résztvevők fegyelmezetten betartották a járványügyi megelőző intézkedéseket a megfertőződés elkerülése érdekében.

1596078049

A Magyar Honvédség vezénylőzászlósa tolmácsolta az esküt tevők felé Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnokának biztató szavait: „A jelenlegi helyzetben kiemelten fontos a Magyar Honvédség számára az utánpótlás biztosítása, mert feladataink jelentősen növekedtek az elmúlt időszakban" – mondta Kriston főtörzszászlós.

1596078049