Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rangidős amerikai altisztet búcsúztattak Szentendrén

Szöveg: Kapás Viktor István hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2020. június 16. 15:24

Négyéves magyarországi szolgálatának befejezése és nyugdíjba vonulása alkalmából búcsúztatták el Elizabeth Degreave főtörzsőrmestert az MH Altiszti Akadémián, június 12-én.

1596080644

Degraeve főtörzsőrmester a magyarországi amerikai nagykövetségen látta el szolgálati feladatait hadműveleti és egyben rangidős altiszti beosztásban. Az elmúlt évek alatt számos rendezvényen, képzésen támogatta a honvéd altiszti kar fejlesztését, valamint erősítette a két ország altiszti kohézióját. Kiemelkedő munkája elismeréséül a Magyar Honvédség parancsnoka Partnerségi Érdemjelet adományozott részére, amit Kriston István főtörzszászlóstól, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósától vehetett át. A kiváló együttműködés és barátság emlékére Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka emléktárgyat adományozott az amerikai főtörzsőrmester részére.

Degreave főtörzsőrmester búcsúbeszédében kiemelte: „A Magyar Honvédségben nagyon sok jó vezető szolgál, akikkel öröm volt együtt dolgoznom, s teljes szívemből kívánom, hogy legyetek egyre többen és erősödjetek tovább. Az itt eltöltött szolgálati évek emlékeit örökre a szívembe zártam, kívánok jó erőt, egészséget minden magyar katonának."

GALÉRIA