Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezénylőzászlósi látogatás a határon

Szöveg: Földházi Enikő százados | Fotó: a szerző felvételei |  2019. december 30. 19:33

A haderőnemi vezénylőzászlósok kíséretében tájékozódott Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa a Magyarország déli határán szolgáló katonák élet- és munkakörülményeiről december 30-án.

1596074475

A Magyar Honvédség vezető altiszti delegációja tett látogatást az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) bázisán, Hódmezővásárhelyen az év utolsó előtti napján. A delegáció vezetője Kriston István főtörzszászlós, tagjai pedig a Magyar Honvédség Parancsnoksága haderőnemi szemlélőségeinek vezénylőzászlósai, Papp András főtörzszászlós (MHP HSZ – szárazföld), Berek Zsolt főtörzszászlós (MHP HSZ – légierő), Sári Zsolt főtörzszászlós (MHP HSZ – logisztika), Kaszab Zoltán főtörzszászlós (MHP HSZ – különleges műveletek) és Tigyi István főtörzszászlós (MHP HSZ – kibervédelem) voltak.

A látogatókat először Balogh József törzszászlós, az MH AIAK vezénylőzászlósa tájékoztatta az állomány élet- és munkakörülményeiről, külön kitérve a katonák téli időjárás miatt kiadott kiegészítő felszerelésére és a kikapcsolódási lehetőségekre. Ezt követően Dienes Ádám alezredes, az MH AIAK törzsfőnöke körbevezette a vezető altiszteket a Zrínyi Miklós laktanyában, bemutatva a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében nemrég átadott raktárbázist, sportcsarnokot, legénységi lakóépületet és a korszerűen felújított egészségügyi központot.

1596074475

A látogatás második felében a vezénylőzászlósok a hercegszántói határvédelmi bázison megtekintették a katonák elhelyezési körleteit, informálisan tájékozódtak az állományt érintő kérdésekről és a feladatvégrehajtás tapasztalatairól. A látogatás zárásaként, a határszakasz bejárása keretében a szolgálatban lévő járőrök jelentettek a feladataikról a delegációnak. Kriston főtörzszászlós a látogatást értékelve elmondta, hogy a határsértések utóbbi időszaki számának növekedésével az elfogások száma is emelkedett, ami a felkészültség mellett az állomány motiváltságának is köszönhető. A vezénylőzászlós kiemelte, a napokban bejelentett bruttó 500 ezer forintos juttatás hírét a katonák egyöntetűen pozitívan fogadták.

GALÉRIA