Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A magyar kultúra ünnepe Szolnokon

Szöveg: Tószegi Zoltán százados |  2012. január 23. 18:18

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison január 23-án, hétfőn emlékeztek meg a magyar kultúra napjáról. Az állománygyűlés nyitányaként felcsendülő Himnusz kicsit másképp szólt ezen a napon: születésének évfordulóján zenei szépségével emlékeztetett mindarra, ami értékes és magyar.

Az ünnepségen Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese, majd Szalay Ferenc, Szolnok megyei jogú város polgármestere köszöntötte Csépány Sándor nyugállományú ezredest 80. születésnapja alkalmából.
Molnár János százados, a Légierő Zenekar – Szolnok karmesterhelyettese a pénteki központi ünnepségen, Budapesten vehette át a Szolgálati Érdemjel ezüst fokozatát a magyar kultúra napja alkalmából. Most Orosz Zoltán altábornagy és Lamos Imre dandártábornok, bázisparancsnok gratulált neki kitüntetéséhez.

Ezután egy nyugdíjba távozó kollégától, Pór András őrnagytól búcsúzott az állomány.
A szolnoki Bartók Béla Kamarakórus nagy tetszést arató műsorral kedveskedett a jelenlévőknek, és hogy ne feledkezzünk meg az irodalomról sem, az állománygyűlést követően Angyal László „Megváltó felszáll" című új könyvével ismerkedhettek meg az érdeklődők.

1595930461
 
1595930462
 

 Fotó: Papp Béla főhadnagy