Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„A megpróbáltatások összekovácsolták a magyarságot”

Szöveg: Balatoni Kitti | Fotó: Rácz Tünde |  2021. augusztus 20. 16:14

Az államalapítás és az új kenyér ünnepe alkalmából tartott ünnepséget Csepel önkormányzata a Daru-dombon augusztus 20-án, pénteken. A kenyérszentelés alkalmából Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes tartott ünnepi beszédet.

RT1_9789

„Az a tény, hogy a honfoglaló magyarság Kárpát-hazába érkezése után 1100 évvel még mindig mi, magyarok lakjuk legnagyobb számban és arányban ezt a területet, azt bizonyítja, hogy a megpróbáltatások nem elrettentették és szétforgácsolták, hanem sokkal inkább összekovácsolták népünket; a próbatételek újra és újra megerősítették nemzeti örökségünkbe, egyedülálló értékeinkbe, édes anyanyelvünkbe, keresztény kultúránkba, állami szuverenitásunkba vetett hitünket” – hangsúlyozta beszédében a miniszterhelyettes. Azt is kiemelte: Magyarország mindig megvédte kultúráját és hagyományait.

RT1_9927

„Magyarország most azért van, mert mindig megvédte magát az ellen, ami létét fenyegette. Magyarország most van, mert kijelölte határait és évszázadok óta védi azt. Szabadságunk, nemzeti önrendelkezésünk, országunk, határaink megvédéséért ma is tennünk kell, amely mindannyiunk közös feladata. Ebben a munkában államalapítónk elhivatottsága, kitartása és alázata ad számunkra meghatározó példát” – mondta az államtitkár.

RT1_9943

Az ünnepi beszéd után Kertész Péter kanokok szentelte meg az új kenyeret, melyet ezt követően Németh Szilárd miniszterhelyettessel, Borbély Lénárddal, Csepel polgármesterével és a kerület alpolgármestereivel együtt szelték meg és osztottak szét a helyiek között.