Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A merénylő apja szólt a CIA-nak

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. december 30. 8:41

A Delta-Northwest gép elleni merényletre készülő nigériai férfi apja a CIA egyik munkatársát tájékoztatta arról, hogy aggodalma szerint fia “radikalizálódott”, de ezt az információt nem terjesztették kellő mértékben a hírszerző szolgálatok között – közölte egy magát megnevezni nem kívánó forrás a CNN-nel.

Erről az amerikai hírtelevízió néhány órával azt követően számolt be, hogy Barack Obama elnök kijelentette: emberi mulasztások és a biztonsági rendszerben meglévő hézagok együttesen tették lehetővé, hogy a 23 éves nigériai robbanószert rejtve ruházata alá fel tudott jutni a légitársaság Amszterdamból Detroitba induló járatára.

A névtelenül nyilatkozó elmondta, hogy a CIA-ügynök jelentést küldött a Virginia állambeli központba a fiatalember apjával folytatott beszélgetésről. A dokumentum azonban nem jutott el azokhoz az illetékesekhez, akik összehangolhatták volna a hírszerzési együttműködést.

A The Wall Street Journal című lap szerint az apa az Egyesült Államok abujai nagykövetségén találkozott a CIA-ügynökkel november 19-én.