Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A merülés szabadsága

Szöveg: Baranyai Erika Piros fhdgy | Fotó: Janó Miklós őrvezető |  2024. augusztus 8. 10:11

Idén is hatalmas sikert aratott az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred szentesi búvártábora, a lelkes résztvevők felejthetetlen élményekkel tértek haza. A programok betekintést nyújtottak a profi búvárok mindennapi, fiatalokat lebilincselő tevékenységébe.

2024.08.07_Szentes_búvártábor_6

A táborlakók először a búvár alapismereteket sajátították el. Az elméleti foglalkozások mellett gyakorlati bemutatókon tanulták a búvárkodás alapjait. A felszereléshasználat és a merülési technikák demonstrálása után mindenki készen állt a további kihívásokra.

A következő napokban rengeteg izgalmas kaland várt a táborozókra. Merülés a búvárbázison, éjszakai menet, gyors haladás rohamcsónakban, utazás PTSZ-en – csupa adrenalinszint-emelő program.

2024.08.07_Szentes_búvártábor_12

A legnagyobb élményt azonban mindenki számára a nyíltvízi merülés jelentette Mályiban. A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei település melletti bányatóban a különleges vízi élővilág látványa és a merülés szabadsága különleges emlékké varázsolta a táborozást. A résztvevők egymás után merültek alá, és ámulva fedezték fel a felszín alatti világ szépségeit.

Az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred katonái és a búvároktatók mindent megtettek azért, hogy a fiatalokat ne csak élményekkel, hanem olyan értékes tudással is gazdagítsák, melyet a jövőben is hasznosítani tudnak. Olyannyira sikeresen, hogy a táborlakók közül többen jelezték: jövőre visszatérnek.