Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A műszaki ezredhez látogattak a felsővezetői tanfolyam hallgatói

Szöveg: Király Róbert Sándor hadnagy | Fotó: Janó Miklós őrmester |  2022. március 26. 8:31

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai Felsővezető Szakirányú Továbbképzési tancsoportja tett szakmai irányú látogatást a műszaki ezrednél, Szentesen.

Felsovezetoi tanf00016

A továbbképzési szak hallgatóit Antal László ezredes, ezredparancsnok fogadta, és egy parancsnoki tájékoztató során ismertette a résztvevőkkel a műszaki ezred szervezeti felépítését, fő képességeit, feladatrendszerét, a jelenlegi és jövőbeni feladatait, valamint a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében már megvalósult és a jövőben megvalósuló fejlesztéseket.

A tájékoztatót követően a résztvevők egy statikus bemutató során testközelből ismerkedhettek meg az ezred fő technikai eszközeivel, azok alkalmazási lehetőségeivel és képességeivel, valamint meglátogatták a Magyar Honvédségben egyedülálló képességekkel rendelkező búvár kiképző bázist.

Felsovezetoi tanf00011

A csapatlátogatás zárásaként a látogatók megtekintették a műszaki ezred múzeumát, ahol a tárlatvezetés során részletes betekintést nyertek a műszaki ezred múltjába, a huszároktól egészen napjainkig.

Címkékműszaki