Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A nehéz hegyi terep sem volt akadály

Szöveg: Jásdi Balázs |  2009. október 22. 8:47

A MATASZ kilenc fős csapata harmadik alkalommal vett részt a Három Ország Két Nap elnevezésű nemzetközi tartalékos meneten a Passzaui bajtársak meghívására. A menet helyszíne a Freyung melletti Bajor erdő.

Az első napi 35km-es távot (1000m-es szintkülönbséggel ) Altreichenau-ból kiindulva a nehéz hegyi terepen, Cseh-Osztrák terület érintésével 8 óra 30 perc alatt sikeresen teljesítette az egész csapat. A másnapi 25km-es távon 4 MATASZ-os indult és 3óra 30 perc alatt ért célba. A rendezvény egész ideje alatt vidám bajtársi hangulat uralkodott , a szervezés szokás szerint kitűnő volt. A szombati díszvacsorán az emléktárgyak kölcsönös átadása után a MATASZ csapat vezetője , Jásdi Balázs tart. őrm. ( hagyományőrző tagozat vezetője) meghívta Josef Schmid főtörzszászlós Urat a Passaui tartalékos szervezet vezetőjét a MATASZ által 10. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Doni-Hősök Emléktúrára.

Schmid Úr megígérte ,hogy az Olasz és Román katonákhoz hasonlóan legalább 10 fővel részt kívánnak venni a Doni túrán. A MATASZ-osok Lengyel bajtársakkal Tokaji aszúval koccintottak a 70 évvel ezelötti Magyarországra ,mely befogadta és segítette a Lengyel menekültek tízezreit.
Jásdi őrmester kijelentette , hogy a Németországban szerzett tapasztalatokat mindig jól tudják hasznosítani hazai szervezőmunkájukban.
A vasárnapi záróebéd után azzal búcsúztak bajor vendéglátóiktól, hogy jövőre újra találkoznak Freyungban.

1595892649