Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Nemzeti Színházba látogattak a honvéd kadétok

Szöveg: Balatoni Kitti | Fotó: Nagy Gábor |  2022. május 24. 13:57

A Magyar Honvédség Parancsnoksága által szervezett szakmai és kulturális program keretében a Nemzeti Színházba látogattak a Honvéd Kadét Programban részt vevő debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium növendékei, május 23-án, hétfőn.

kadétok_NSZ (4)

A Magyar Honvédség Parancsnoksága kiemelt fontosságúnak tekinti a fiatalok egészséges testi, lelki és szellemi fejlődését, valamint azt, hogy kulturális és szakmai élményekkel gazdagodjanak, ezért széleskörű programokat szervez a Honvéd Kadét Programban részt vevő iskolák növendékei számára. A kadétok - egyebek mellett - versenyeken, rendhagyó tárlatvezetéseken, épületbejárásokon, illetve különleges színházi előadásokon vehetnek részt, valamint betekintést nyerhetnek a Magyar Honvédség szervezeteinek működésébe és feladatrendszerébe.

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium kadétjai kulturális program keretében a Nemzeti Színházba látogattak, ahol szakemberek vezetésével tekintették meg az épületet és szereztek bővebb ismereteket annak történetéről.

kadétok_NSZ (12)

Kiss Péter Roland tizenegyedik évfolyamos növendék kérdésünkre válaszolva elmondta: társaival együtt örültek a színházlátogatás lehetőségének. „Tetszik az építészeti stílus, a kilátás is gyönyörű. Rengeteg hasznos információt kaptunk, így jobban belelátunk a kulturális életbe. Fontos egy növendék számára, hogy a honvédség által nyújtott értékek mellett a civil szférában is tapasztalatokat gyűjtsön, művelődjön” – hangsúlyozta.

A kadétok az épületbejárást követően a „Rómeó és Júlia” (William Shakespeare) című színdarabot tekintették meg.